Zonwering


Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor buitenzonwering?

ZonweringNatuurlijk licht is essentieel voor de mens. Het is cruciaal voor ons gevoel van welbehagen en bovendien is het dé ideale gratis verlichtingsbron. Door voldoende vensters te voorzien trachten wij dit natuurlijk licht dan ook zoveel mogelijk in onze woningen binnen te laten schijnen.

Bij hoge intensiteit – in de zomer – kan de overvloed aan natuurlijk licht het binnencomfort immers ernstig verstoren door:

  • oververhitting (broeikaseffect)
  • verblinding
  • verkleuring van meubilair
  • weerkaatsing in TV- en computerschermen

Deze tijdelijke negatieve invloeden van het natuurlijk licht kunnen vermeden worden door toepassing van een aangepaste zonwering. Om oververhitting tegen te gaan is buitenzonwering de enige goede oplossing omdat ze verhindert dat de warmtestraling het venster en dus ook de binnenruimte kan bereiken.

Naast een belangrijk positief effect op het thermisch comfort in onze woning, levert een buitenzonwering tegelijk een belangrijke bijdrage aan het reduceren van het energieverbruik. Want de warmte die door de zonwering wordt geweerd, hoeft nadien ook niet gekoeld te worden.

Naast deze essentiële functionele waarde, hebben de meeste types buitenzonwering ook een belangrijke esthetische impact op uw gebouw.

Een weloverwogen keuze zal er bijgevolg voor zorgen dat uw energiezuinige woning er op zijn best uit ziet!

Download hier de catalogus Renson buitenzonwering